Verse Biologische bloedsinaasappels uit Sicilie

Wat zijn Bloedsinaasappels

Het zijn eigenlijk geen sinaasappels maar een kruizing tussen grapefruit en en manderijn. Een smaakvolle combinatie tussen ZOET ZUUR en BITTER.

Waarom kleuren ze rood

In de bloedsinaasappels zit een gen die ze rood laat kleuren. Deze gen wordt echter alleen actief als er bepaalde klimatologische omstandigheden zijn ( Koude nachten warme dagen). In Sicilie rond de ETNA zijn de omstandigheden ideaal voor deze sinaasappels. In de rest van europa NIET. De enige echte bloedsinaasappels komen dus uit Sicilie.

Genetisch gemanipuleerde Bloedsinaasappels

Er zijn slechts 3 rassen sinaasappels die via dit gen rood kleuren

 • De Tarocco
 • De Moro
 • De Sanquinello
 • Slimme wetenschappers hebben tegenwoordig dit gen uit deze rassen weten te vissen en deze in de (meest voorkomende) sinaasappel de Valencia weten te planten. Het gen is zodanig aangepast dat deze Valencias ook rood kleuren zonder speciale omstandigheden. Leuk maar ze hebben niet de unieke smaakverschillen die de echte rassen hebben. Zier er leuk uit maar is toch ect nep. U kunt het vergelijken als een Ferari met een Fiat panda motor!Bloedsinaasappels.nl verkoopt alleen ECHTE bloedsinaasappels en geen genetisch gemanipuleerde.

  Bloedsinaasappel zijn goed voor lichaam en geest.

  Bloedsinaasappels bevatten meer vitamine c dan normale sinaasappels.Bloedsinaasappels bevatten rode kleurstof anthocyanen. Ze hebben een antioxidant werking en blijken te werken tegen kanker. Ze kunnen het risico op een verhoogde bloeddruk omlaag brengen. Ze helpen tegen vergeetachtigheid en beschermen het hart. Ook zijn anthocyanen ontstekingsremmend. Ook vertragen zij het verouderingsproces van de hersenen.

  Waar komen ze vandaan

  Bloedsinaasappels groeien slechts in een klein gebied op Siciele. De combinatie van grondsoort en het grote verschil tussen dag en nacht temperatuur zorgt ervoor dat ze rood kleuren.

  Elke maand een ander ras en een andere smaak

  Het seizoen is van december t/m april. Gedurende deze periode zijn er 4 rassen met elk een eigen kleur en smaak